Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 8 6 1 1 19
2 Skogså 1 1 0 0 3
3 Alviks IK 1 0 1 0 1
4 Öjebyn 0 0 0 0 0
5 Gällivare 1 0 0 1 0
6 Vitå 1 0 0 1 0
7 BAIK3 1 0 0 1 0
8 MSSK 1 0 0 1 0
9 Pol/Svanstein 1 0 0 1 0
10 Hedens IF 1 0 0 1 0

Match

Vitå

3 - 4
Arcus . Luleå
13 februari 2022
18:00

Unbyns IF

Referat

Referat: Vitå - Unbyns IF

Säsongens första match spelades i Arcus mot ett Vitå som vi tampades med ifjol. Då gick dom segrande ur uppflyttningskampen och spelar i år i Div4. Vi kommer till spel med en bra trupp, trots att vi har flera pjäser borta i förkylning (eller troligen den andra plågan).
Vi startar med Vispen i mål, Kris, Werme, Blurk (ja ni läste rätt) och Axel i backlinjen. Hompa och Zacke med Erik W framför tar mittfältet. Bulan till vänster, Macke på spets och Tong som vanligt till höger.
Avbytare är Adde, Manouby och Burman.
Direkt i typ andra minuten tar vi ledningen på ett mycket bra och snabbt anfall där bollen går ut till Bulan som kommer perfekt in mellan ytterback och mittback och kan vinna förstatouchen. Sen spelar han på bortre stolpen där Tong flyger fram och stöter in 0-1. Vi spelar rätt bra och kan kombinera en del och komma i flera anfall samtidigt som vi håller dom borta. Därför kommer deras kvittering på straff lite som en blixt från klar himmel. Slarvigt får vi nog säga. Sen kan dom ta ledningen med 2-1 återigen efter lite tamt försvarsspel där vi inte är riktigt tajmade. Inte konstigt den här tiden på året i och för sig.
Vi kan kvittera efter att Macke vinner en nickduell på kanten och kan spela in bollen till Erik W som sökt sig fram i fri yta och kunde stöta in bollen.
I halvlek pratar vi lite om positionsspelet och andra saker.
Dom kan göra 3-2 i andra, och har även 4-2 inne, men det döms bort pgs offside. Vi har lite jobbigt en period här, men lyfter oss och kan göra 3-3 genom Macke på inspel från Bulan. Sen skapar vi mer än dom trots att vi går lite på tandköttet. I 88:e matchminuten kommer så vinnarmålet efter en bra raid från dagens MOTM Kris som kommer fram på vänsterkanten och kan spela in bakom deras backlinje där Tong kommer farande och kan stöta in den mellan benen på deras keeper till seger 4-3.
Rättvist tycker vi då det känns som vi är det spelförande laget. Men en rätt jämn match, som präglas av försäsongsspel. Mycket att korrigera, men också kul att vi kan kombinera en hel del på mitten. Kvällens höjdpunkter är vår vänstersida med Kris och Bulan som gör en mycket bra match och utmanar om MOTM. Tong med två mål får också väl godkänt. Flera andra bra insatser förstås.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tong Kraiwasang 1 2 0 0 0 2
Linus Nyberg 1 0 2 0 0 2
Erik Wallin 1 1 0 0 0 1
Christian Werme 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
William Aspebo 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng